Drömboende och äkta livskvalitet i Heby kommunMed ett expansivt näringsliv och en positiv inflyttning är efterfrågan på nya bostäder i Heby kommun stor. Snart släpps 27 tomter till försäljning i ett helt nytt villaområde i Heby tätort. Det första på över trettio år.


Hem till Horrsta backe
Gabriella Garpefjäll är samhällsplanerare på Heby kommun och hon är inte förvånad över det växande intresset för Heby som bostads och etableringsort.

– Det händer mycket i hela kommunen just nu. Kommunen tillhör en expansiv region och har ett bra geografiskt läge. De 27 nya villatomterna, som vi har säljstart för i augusti, ligger i området Horrsta backe bara ett stenkast från centrum, kommunikationer och natursköna områden. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda detta läge till intressenter, säger Gabriella Garpefjäll.

Nya tomter i hela kommunenMålsättningen är att Heby kommun ska kunna erbjuda byggklara tomter i hela kommunen och just nu pågår tomtprojekt även i Vittinge och Östervåla. Under de senaste åren har det byggts en hel del i kommunen och i Morgongåva, Östervåla och Harbo pågår byggprojekt med privata aktörer.

– Ökad inflyttning och många nya bostäder ställer också andra krav på oss som kommun. Under våren invigdes en ny förskoleavdelning i Heby tätort och vi gör just nu en satsning på lek- och grönytor för att skapa en attraktiv utemiljö i kommunen, säger landskapsarkitekt Anders Larsson. Han planlägger just nu också för 250 lägenheter i kvarteret Kronan i centrala Heby, där privata byggaktörer ska engageras i en markanvisningstävling.

– Det är väldigt kul att det ökade intresset lockar fler privata aktörer som gör att vi kan växa ännu snabbare, säger Anders Larsson.

Drömboende och äkta livskvalitet
Kommunchef Emma Burstedt menar att Heby kommun nu rustar sig stark inför framtiden och att inflyttningen och den ökade efterfrågan på nya bostäder skyndar på utvecklingen.

– Allt talar för Heby kommun och det är riktigt roligt att allt fler upptäcker det. Vår skola har goda resultat, vi har ett rikt friluftsliv, bra kommunikationsmöjligheter och ett expansivt näringsliv som skapar många nya arbetstillfällen. Vi har lyckan att kunna exploatera tomter i natursköna lägen med absolut närhet till kollektivtrafik och annan service. Här kan du skapa ditt drömboende och få äkta livskvalitet, säger Emma Burstedt.

Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet

Folkmängd: 13 712

Centralort: Heby

Övriga tätorter: Morgongåva, Vittinge, Tärnsjö, Östervåla och Harbo.

Avstånd från Heby centralort: Stockholm, 112 km, Uppsala, 46 km, Västerås, 53 km, Gävle, 92 km.

Antal företag: 1 751

Antal skolor: 6 kommunala grundskolor och 1 fristående.

Antal förskolor: 11 kommunala förskolor och 8 fristående.

Läs mer på: www.heby.se


Redaktionen