Almedalspanelen: Ser fram emot att prata stress

För Gotlandsveteranen Sara Dannborg, kommunikationschef på Papilly, är den intensiva Almedalsveckan ett perfekt tillfälle att lyfta frågan om hur vi undviker stress. På Papillys seminarium på tisdag kommer besökarna också ges möjlighet att prova en forskningsbaserad digital lösning för stressprevention.
Sara Dannborg, kommunikationschef på Papilly.

Vilken Almedalsvecka i ordningen blir det här för dig?

 – Jag har ju sådan tur att jag har hus på Gotland och har därför i någon mån deltagit i Almedalsveckan även de år jag inte varit här i tjänsten. Det bör bli nära 15 år nu.

Vad ser du mest fram emot under årets Almedalsvecka? 

– Jag och mina kollegor hoppas på många intressanta möten och samtal. Vi är här för att prata om stress, välmående arbetsplatser och stressprevention. Almedalen samlar människor och organisationer från alla olika delar i samhället vilket ger unika möjligheter till både väntade och oväntade möten.

Vilken tycker du är den enskilt viktigaste frågan att diskutera under årets vecka. 

 – Precis som förra året är hållbarhet en av de viktigaste frågorna och en avgörande aspekt av begreppet är människans hållbarhet. Den ökning vi nu ser av stress och psykisk ohälsa i flera grupper, inte minst bland unga, är verkligen inte hållbart för vårt samhälle. Insatser hittills för att minska ohälsan har inte lyckats så vi måste tänka nytt.

Vilket evenemang eller seminarium tycker du att man absolut inte får missa under veckan?

– Papillys seminarium om stressprevention på tisdag! Stressrelaterad ohälsa är en av våra stora samhällsutmaningar och vi har samlat en spännande panel för att diskutera hur vi kan lösa stresskrisen. Vi kommer också visa, och ge möjlighet att prova, en forskningsbaserad digital lösning som jag tror många är intresserade av.

Vem ser du mest fram emot att mingla med under veckan?

 – Jag träffar alltid många före detta kollegor och bekanta här, det är fantastiskt roligt och alltid mer avslappnat än till vardags. Men ärligt talat är jag gladast för att få träffa min underbara kompis Anna och äntligen få gå på DJ Battlet på onsdag med henne!

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.