Annie Lööf talade om kampen mot utanförskap

Kampen mot utanförskap fick stort fokus när Centerpartiets ledare Annie Lööf på tisdagen höll tal på stora scenen i Almedalen. Temat för talet var ”det bortglömda Sverige” och statsministern Stefan Löfven blev ett fokus för kritiken.
Pressbild Centerpartiet.

Annie Lööf och Centerpartiet har medvind just nu vilket man också kunde ana när partiledaren höll ett energiskt tal i Almedalen på tisdagskvällen. Temat för talet, men också för dagen, var utanförskap och Lööf valde att tala om vad hon kallade ”det bortglömda Sverige”. Med detta menade hon den grupp av människor som trots högkonjunktur alltjämt står långt ifrån arbetsmarknaden och som hamnat i ett ökande utanförskap.

Talet om växande samhällsklyftor gick att känna igen från Jan Björklunds tal och precis som Liberalernas ledare pratade Annie Lööf om behovet av att skapa fler ”enkla jobb”,  som ska hjälpa människor i utanförskap in på arbetsmarknaden.

För skapa förutsättningar för fler att ta sig in på arbetsmarknaden kom Centerpartiet under tisdagen även med förslag om att, bland annat, skapa 5000 nya platser på yrkeshögskolorna, avskaffa turordningsreglerna på företag med upp till 50 anställda och göra det möjligt att få studielån upp till 60 års ålder.

Under sitt tal passade Annie Lööf också på att kritisera statsminister Stefan Löfven och hans politik. Bland annat sa centerledaren att Socialdemokraternas politik bidrog till de växande klyftorna i Sverige och att Stefan Löfven borde ”ligga sömnlös i natt”.

I talet tog Centerledaren också upp vikten av att bekämpa extremistiska krafter i landet och pratade bland annat om islamistisk extremism och terrorism samt påpekade att det var allas ansvar att ta kampen mot nazismen.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.