Bättre vård genom övergripande systemlösning

Capgemini och InterSystems har nyligen inlett ett strategiskt partnerskap för att kunna spela en avgörande roll för genomförandet av regeringens vision för e-hälsa 2025 och Sveriges ambition att skapa världens mest utvecklade digitaliserade hälso- och sjukvård.

För stor mångfald
– Vården har idag en för stor mångfald när det gäller IT-lösningar, förklarar Håkan Petersson som är Senior Vice President på Capgemini. De är bra var för sig, men tillsammans har de byggt isolerade öar. Det försvårar informationsutbyte mellan vårdinstanser både inom och utanför Sverige – något som blir ett stort problem i en tid där människor rör på sig mer än någonsin. Lösningen på detta problem är ett övergripande system som inte ämnar ersätta allt som används inom vården idag – utan tvärtom bara samla in, strukturera och göra åtkomlig all relevant data så patienten alltid kan få korrekt vård, oavsett vilken mottagning eller behandlande läkare de är hos.

– Vi har en lång framgångsrik historia av att implementera invånartjänster, säger Håkan. 1177, vårdguiden, ungdomsmottagningen på nätet är bara några exempel. Det känns väldigt bra att samarbeta med InterSystems här, som har den kanske kraftigaste plattformen i världen vad gäller vårdinformation och vårddokumentation och ett marknadsledande journalsystem.

En kundorienterad vård
InterSystems grundades 1978 utifrån en enkel vision: att förbättra informationsflödet inom hälso- och sjukvård. Vad grundaren Terry Ragon hade förstått redan då, är någonting som många aktörer på marknaden än idag inte riktigt velat ta till sig: det går inte att använda generella systemlösningar till något så stort och komplext som hälso- och sjukvård. Det enda sättet att erbjuda välfungerande lösningar är att skräddarsy dem.

– Felet många gör är att betrakta det som ett IT-projekt, säger Andreas Waldo som är Region Manager Nordics på InterSystems. Man måste bygga från andra änden: vilken klinisk nytta är jag ute efter? Hur görs det kostnadseffektivt? Teknik i sig löser ju inga problem, men kan skapa rätt förutsättningar. Valet av samarbetspartner och systemintegratör var enkelt.

– Capgemini är kända för att ha precis samma inställningar och värderingar som vi själva, förklarar Andreas. Vi har samma tankesätt, samma perspektiv. Vi korkar inte upp champagneflaskan när implementeringen är klar, utan när vi har säkerställt maximal klinisk nytta och kostnadseffektivitet på systemet. Det är först då vi är i mål.

FAKTA
Med fler än 190.000 anställda i 40 länder firar Capgemini 50års-jubileum 2017. Som en av världens främsta leverantörer av management-, teknik- och outsourcingtjänster, rapporterade gruppen 2016 en omsättning på 12,5 miljarder Euro. En stark multikulturell organisation har gett oss möjligheten att utveckla ett unikt sätt att samarbeta, the Collaborative Business Experience™ som bygger på Rightshore®, vår globala leveransmodell.

Rightshore® är ett registrerat varumärke som tillhör Capgemini

Läs mer på: www.se.capgemini.com

InterSystems levererar informationslösningar för sjukvården och andra sektorer där tillgången till rätt information är en fråga om liv och död. Varje dag används våra lösningar av miljontals människor i fler än hundra länder. Vi begränsar inte möjligheten att samverka och bygga nytt och vi låser inte in landsting till enskilda leverantörer. Vi gör det tvärtom möjligt att koppla på nya system eller avveckla gamla när behoven förändras.

Läs mer på: www.intersystems.com

 

 

ALMEDALEN – AGENDA 5 JULI

5 juli bjuder Capgemini och InterSystems på seminarier under det övergripande temat IT i samhällets tjänst. Läs mer på: www.almedalsveckan.info/event/search

– Finns ledarskapet för en digital framtid? (Capgemini)

08:30-09:30 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– E-hälsa och framtidens sjukvård (InterSystems, Swedish MedTech)

09:15-10:00 S:t Hans Café, S:t Hansplan 2

 

– EUs nya dataskyddsreform – hot eller möjlighet? (Capgemini)

09:45-10:45 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– Öppna data – möjligheter och hot i framtidens samhällsbyggande (Capgemini)

11:00-11:45 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– Cyberhotet – krav, möjligheter och utmaningar (Capgemini)

12:30-13:30 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– Hur kan digitalisering och Sakernas Internet utnyttjas som drivkraft för smarta samhällstjänster? (Capgemini, SAP)

13:45-14:45 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– E-hälsa och framtidens sjukvård. Hur antar vi utmaningen att behandla kroniska sjukdomar? (Capgemini, InterSystems)

15:00-16:00 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

 

– Hur kan vi bättre och smartare bekämpa cancer? (Capgemini, SAP)

16:15-17:00 Mellangatan 7, ”Nowas Trädgård”

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.