Därför nobbar Löfven Almedalsveckan

Stefan Löfven kommer inte medverka under årets politikervecka. Det beskedet gav statsministern i ett inlägg på sin Facebooksida under torsdagen. ”Jag tänker ägna hela Almedalsveckan åt att träffa folk som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka, men lik väl borde få sina röster hörda i politiken” skriver han bland annat. 

Årets politikervecka i Almedalen drabbades under torsdagen av ett rejält avbräck när statsministern Stefan Löfven, på sin Facebooksida, berättade att han inte kommer medverka i Almedalen i år.

I inlägget berättar Löfven att han visserligen genom åren ”haft ett stort utbyte av politikerveckan i Almedalen och mött många människor i samband med talen”. Men i år väljer den socialdemokratiske partiordföranden alltså att hoppa över politikerveckan till förmån för att, som han skriver, ”på ett sätt tillvara på Olof Palmes ursprungliga tanke med sitt första Almedalstal: Att tala politik med vanligt folk under sommaren.”

Stefan Löfven kommer enligt inlägget därför ägna sin tid åt att träffa människor som inte vanligtvis brukar medverka under Almedalsveckan. ”Jag vill besöka arbetslösa som söker jobb, pensionärer som har svårt att få vardagen att gå ihop, och de som arbetar hårt när så många andra av oss har ledigt”, skriver han. 

Istället för Stefan Löfven är det därför finansminister Magdalena Andersson som kommer hålla tal i Almedalen under Socialdemokraternas dag, onsdagen 5 juli.

 

FAKTA

Partiernas dagar under årets Almedalsvecka

 • Söndag 2 juli
  Vänsterpartiet
 • Måndag 3 juli
  Liberalerna
 • Tisdag 4 juli
  Annie Lööf, Centerpartiet
 • Onsdag 5 juli
  Socialdemokraterna
 • Torsdag 6 juli
  Kristdemokraterna
 • Fredag 7 juli
  Sverigedemokraterna
 • Lördag 8 juli
  Miljöpartiet
 • Söndag 9 juli
  Moderaterna
Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.