Du ska kunna leva på din pension

Som pensionär ska man inte bara kunna leva på sin inkomst utan även kunna planera sin ekonomi och ha en buffert. Men bromsen i pensionssystemet har slagit till tre gånger de senaste fem åren och sänkt pensionerna. Det gör att den äldre generationen tappar i köpkraft. Underfinansieringen i pensionssystemet måste lösas så att bromsen inte slår till igen – pensionerna ska inte kunna sänkas per automatik.

Vi pensionärer har under många år arbetat och betalat skatt. Vi har avstått pengar till pensionen istället för att få ut allt i lön. Men trots att pensionärer generellt har lägre inkomster så betalar vi högre skatt än löntagare med samma inkomst. Denna pensionärsskatt måste avskaffas – skatten på pension och lön ska vara lika.

SPF arrangerar seminariet ”Pensionssystemet – blev det som det var tänkt?” måndagen den 30 juni och seminariet ”Pensionärsskatten kan avgöra valet” tisdagen den 1 juli.

SPF

SPF_feat_logga

SPF i Almedalen 2014

Under årets Almedalsvecka är SPF som vanligt på plats för att påverka genom seminarier, aktiviteter och samtal.

SPF inleder Almedalsveckan med en debatt om pensionssystemet måndagen den 30 juni. Dagen efter, tisdagen den 1 juli, arrangeras tillsammans med Skattebetalarnas förening ett seminarium om pensionärsskatten. Frågan om hur äldres hälsa riskeras genom ständiga byten av läkemedel står i fokus i ett seminarium på onsdagen den 2 juli som arrangeras av Koll på läkemedel – ett samarbete mellan Apoteket, SPF och PRO.  Framtidens äldreomsorg kommer att diskuteras torsdagen den 3 juli.

SPF-tältet kommer att finnas på Cramérgatan, plats 314, mittemot Universitet (bredvid Almedalsparken).

SPFs Förbundskansli
Hantverkargatan 25, 8 tr
STOCKHOLM

Telefon: 08-692 32 50
Fax:  08-651 09 29

http://www.spf.se/

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.