Framtidens innovativa mobila betalningslösningar diskuteras under Almedalsveckan

 Användandet av kontanter i Sverige minskar för varje år som går. Allt fler väljer istället att betala med kort, vilket banar väg för framtidens innovativa mobila betalningslösningar. Under Almedalsveckan arrangerar kortföretaget EnterCard, som lanserat en innovativ betalningsapp i samverkan med teknikbolaget Wrapp, ett högaktuellt seminarium på temat ”Cash is king?”.

Måndagen den 29 juni klockan 15.00 arrangerar EnterCard och Wrapp ett seminarium med efterföljande mingel under Almedalsveckan i Visby. Seminariet bjuder på en trendspaning kring hur de hetaste konsumtionstrenderna påverkar penningströmmarna och kundernas sätt att betala, samt en efterföljande paneldiskussion. I panelen medverkar bland andra EnterCards vd Carina Björkefors, Aage Reerslev, vd på Wrapp, Sofie Lundström, vd på Toborrow och Jeanette Christensen Jäger, VP Marketing & Communication Financial Services, Tieto.

Att betala med kort och använda sin mobiltelefon är idag en självklar del av de flesta människors vardag. EnterCard har därför lanserat en app som erbjuder konsumenten en smidig och förstklassig köpupplevelse. Appen innehåller en mängd erbjudanden från olika butiker. För handlarna erbjuder appen en attraktiv marknadsföringskanal som verkligen träffar rätt. Samtidigt får kunden tillgång till unika rabatterbjudanden och koll på sina korttransaktioner. 

–Vi har ett tydligt fokus på att utveckla innovativa digitala betalningslösningar för våra kunder. Samarbetet med Wrapp, som är ett ledande teknikutvecklingsföretag, är en viktig pusselbit i vår strategi, säger Carina Björkefors.

Underlättar vardagen och erbjuder förmånliga rabatter

Kortköp ger en ökad säkerhet, bland annat i form av extra skydd och försäkringar när kunden handlar med kortet. Ytterligare en faktor som bidragit till de ökade kortbetalningarna är lanseringen av smarta appar som hjälper kunden att hålla reda på sitt saldo och sina korttransaktioner i realtid dygnet runt, vilket gör det lättare att hålla koll på sin ekonomi.  

–Dagens konsumenter är vana vid att hantera hela sin vardag via mobiltelefonen. Att få förmånliga och kundanpassade erbjudanden via mobiltelefonen är därför en uppskattad tjänst, säger Carina Björkefors.

 

EnterCard

EnterCard_logo

Fakta: EnterCard erbjuder smarta betal- och finansieringslösningar på den nordiska marknaden, dels inom det egna varumärket re:member och dels i samarbete med olika partners som Swedbank, Svenska Golfförbundet, LO och British Airways. Vi är drygt 400 medarbetare fördelade på fyra nordiska kontor.

www.entercard.se

Mer information om Seminariet hittar du här.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.