Friare liv för äldre med mobilt trygghetslarm

Det traditionella trygghetslarmet fungerar endast inom hemmets fyra väggar och gör att många äldre känner sig bundna till sitt eget hem.
- Så ska det ju inte vara och vi är glada att kunna erbjuda mobila lösningar, säger Per-Johan Andersson, försäljningschef på Doro Care.

Det traditionella trygghetslarmet fungerar endast inom hemmets fyra väggar och gör att många äldre känner sig bundna till sitt eget hem.

– Så ska det ju inte vara och vi är glada att kunna erbjuda mobila lösningar, säger Per-Johan Andersson, försäljningschef på Doro Care.

Doro Care erbjuder flera mobila trygghetslarm både i form av mobiltelefoner och larm som ser ut som en klocka men fungerar som en mobil.

– Trygghetsklockan Doro Secure® 480 är ett mobilt larm som ser ut som en klocka och därför både enkel att bära och hantera, säger Per-Johan Andersson.

Det finns flera inställningsmöjligheter. Larmet kan kopplas till anhörig, hemtjänsten, vårdboendet eller direkt till Doro Cares larmcentral. Vill man kan man dessutom koppla på GPS-spårning.

– En del av våra användare är dementa och då kan man ställa in trygga zoner. Om personen rör sig utanför dessa går det iväg ett larm. Man kan också ringa till trygghetsklockan, något som är unikt på marknaden, och man slipper då starta en spårning. Det har visat sig underlätta otroligt mycket för både anhöriga och omvårdnadspersonal och är givetvis en trygghet för användaren själv.

Doro Care tillhandahåller även lättanvända traditionella och smarta mobiltelefoner, alla med utökad funktionalitet som bland annat innebär att de kan kopplas direkt till Doro Cares larmcentral. Samtliga mobiler från Doro har dessutom tydlig text, extra bra ljud, fungerar med hörapparat och har en larmknapp på baksidan.

Hittills har kunderna av mobila trygghetslarm uteslutande varit kommuner men nu öppnar Doro Care upp för försäljning även mot slutkonsument.

– Vi har fått otroligt fin respons både från slutkunder och kommuner som ser att brukarna mår väldigt bra av att kunna vara ute och röra sig. Allt fler äldre väljer att bo kvar hemma längre och behovet av nya trygghetslösningar ökar -med möjlighet till större rörlighet och frihet, säger Per-Johan Andersson.

Läs mer om Doros mobila trygghetslarm.

Presenteras av

Doro Care erbjuder ett brett sortiment av mobila och digitala trygghetsprodukter och tjänster för ett självständigt, tryggt och aktivt liv i eget boende. Doro Care är en del av Doro AB – marknadsledaren inom mobiltelefoner för seniorer.

Läs mer på doro.com/care

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.