Full gas för miljöbilarna i Almedalen

Det pratas mycket om hållbarhet och miljöfrågor i Almedalen, en bransch som verkligen har anammat detta är bilbranschen som gladeligen visar upp sin miljöprofil under politikerveckan i Visby.

Bensinbolaget ST1 ligger bakom Etanolpartiet som lanseras i Almedalen, på plats finns också Green Charge Sydost som visar vägen mot en fossilfri fordonsflotta. Även Gröna Bilister villa göra sin röst hörd och har under onsdagen ett seminarium om ursprungsmärkning av drivmedel.

Förutom diskussioner, seminarier och lobbying finns också några av fordonstillverkarna på plats för att visa upp sina nya miljösnåla alternativ. Almedalen.se har sammanställt några som spanats in under dagen. Redaktionens favorit är utan tvekan konceptbilen från Volkswagen XL1, laddhybriden produceras endast i 200 exemplar och många är redan bokade, detta trots att prislappen landar på 1,2 miljoner. XL1:an drar bara 0,09 l/mil och har bara 68 hästkrafter. Trots detta gör den 0-100 på 12,7 sekunder och har en maxhastighet på 160 km/h.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.