Här är de mest googlade frågorna om Almedalen

Nazister, mediahus och mingel. Det är några av de ämnen kopplade till årets Almedalsvecka som vi frågor Google om mest.

Vad vi söker efter på internet säger mycket om oss och vad vi är intresserade av. För att få en bild av vad svenskarna vill veta mer om när det kommer till Almedalsveckan har vi därför granskat de populärast sökfrågorna på Google relaterade till Almedalen under den senaste veckan.

Den sökfråga som de allra flesta googlar på visar sig, föga förvånande, vara programmet. Utan tillgång till programmet med alla evenemang riskerar nämligen en Almedalsvistelse lätt att bli en planlös irrfärd, där slumpen får avgöra vem du träffar eller vad du får se. Efter sökfrågan ”Almedalen 2017” är därför ”Almedalen 2017 program” och ”Almedalen program” de allra mest populära.

Det stora ämne som vi ställt frågor till Google om under årets Almedalsvecka är annars nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens närvaro i Visby. På topp-25-listan är hela fem placeringar upptagna av olika frågor kopplade till den nazistiska organisationen.

En annan tydlig trend är att mediahusen fortsatt är stora dragplåster under Almedalsveckan. Tre av de 25 populäraste sökfrågorna är nämligen kopplade till Aftonbladet, Expressen och SVT. Det verkar inte heller bara vara människor på plats som är intresserade av vad mediehusen gör under Almedalen eftersom frågor om ”SVT Play” och ”Almedalen Live” också återfinns på topp-25-listan.

Bland riksdagspartierna är det Sverigedemokraterna som är populärast att fråga Google om och sökfrågan ”sd Almedalen 2017” är den enda kopplad till ett riksdagsparti som kvalar in på listan.

Övriga fenomen som är populära, och som kanske säger något om Almedalen, är ”mingel”, ”dj-battle” och ”partiledartal”. Tittar vi på endast sökningarna från Gotland ser vi också att ”mingel” tar ett jättesprång från 14:e plats på listan till en femteplats. Att hitta rätt mingel verkar alltså vara ett av de stora bekymren vi har under Almedalsveckan.

Källa: Google Trends

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.