Höjdpunkter i Almedalen tisdag 4/7

Under tisdagen växlar Almedalsveckan upp ännu en nivå. På menyn står över 1000 evenemang i det officiella programmet, flera av veckans största mingel och en Nobelpristagare. Nu drar Almedalsveckan igång på riktigt och det gäller att planera väl för att maximera sin upplevelse.

Tisdagen är Centerpartiets dag i Almedalen och Annie Lööf anländer till Visby med en otrolig medvind. Partiet visar upp de högsta opinionssiffrorna på flera decennier och Lööfs egna förtroendesiffror gör, utan tvekan, henne till Allansens  starkast lysande stjärna just nu.

Frågan är dock hur hon kommer hantera de frågor om samarbetet inom Alliansen som säkerligen kommer dyka upp. Det kan bli så att fokus under dagen hamnar mer på Alliansens framtid än på Centerpartiet egna politik.

Ytterligare en stor höjdpunkt på seminarieschemat är nobelpristagaren i ekonomi, tillika före detta rådgivare till Bill Clinton, Joseph Stiglitz. Han kommer delta i Socialdemokraternas ekonomiska seminarium tillsammans med finansminister Magdalena Andersson och det lär vara fullt på åskådarplats.

Bland de mer festliga höjdpunkterna hittar vi också PR-byrån Primes årliga Rosémingel som brukar attrahera en hel del av Almedalens högdjur.

Här under hittar du en lista på några av höjdpunkterna du inte bör missa under dagen

Digitala höjdpunkter – analys och utblick

Arrangör: HejDigitalt
Tid: 07:30 – 08:15
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Volters gränd 8
Beskrivning: För fem år sedan fanns inte digitalisering som sökord i Almedalsprogrammet. Idag finns över 600 programpunkter med fokus på hur digitalisering påverkar allt från vård och skola till innovationstakt och politik. Vi analyserar diskussioner och debatter för att sammanfatta viktiga insikter och åsikter.
Medverkande:
Ola Berg, Agil coach, Jobbasmidigt.se
Emma Rosman, VD, Welcome App
Sara Lenér, Ansvarig delaktig design, inUse
Karin Bäcklund, Digital strateg, Springtime
Johanna Snickars, Kommunikationschef, Microsoft
Linda Krondahl, VD, THINGS – The Innovation Growhouse
Nils von Heijne, Digital Strateg & Entreprenör
Beata Wickbom, Moderator, HejDigitalt

Sista (för)slaget inför en ny spelmarknad

Arrangör: ATG
Tid: 09:00 – 10:00
Evenemangstyp: Seminarium
Plats: Strandgatan 24, ATG:s trädgård
Beskrivning:
Om en månad går remisstiden ut för spelutredningen. Spelutredningens förslag är välkomna men är de tillräckligt attraktiva för att alla aktörer ska söka licens? Vilka är de största utmaningarna för att skapa lika villkor på spelmarknaden

Var i Sverige smäller det nästa gång?

Arrangör: Expressen
Tid: 10:20 – 10:50
Evenemangstyp: Samtal
Plats: Donners plats, H409
Beskrivning: Inrikesministern ansvarar för två av årets största debattfrågor – polisen och terrorbekämpningen. Han frågas ut om när rikspolischefen måste vända resultaten och vad regeringen gör för särskilt utsatta områden? Och varför hindrade terroröverenskommelse nummer två från att genomföras tidigare?
Medverkande:
Anna Herdenstam, Programledare, Expressen TV
Anders Ygeman, Inrikesminister, Socialdemokraterna

70 procent lägre utsläpp från transporter till 2030 – hur är det möjligt?

Arrangör: Vattenfall
Tid:13:00 – 14:00
Evenemangstyp: Seminarium
Plats: Mellangatan 9, Energihuset
Beskrivning: Sverige har som mål att minska koldioxidutsläppen från transportsektorn med 70 procent till år 2030 men hur når vi dit? Vilka åtgärder behövs för fler elfordon och mer biodrivmedel? Vilken roll ska tillverkare, användare och politiker ta?

Socialdemokraternas ekonomiska seminarium

Arrangör: Socialdemokraterna
Tid: 13:15 – 14:45
Evenemangstyp: Seminarium
Plats: S:t Hansskolan, S:t Hansgatan 32
Beskrivning: Den svenska modellen har under lång tid lyckats kombinera tillväxt och jämlikhet. På vilket sätt bidrar jämlikhet till goda förutsättningar för ekonomisk tillväxt och hur kan välfärdstaten designas för att skapa både tillväxt och jämlikhet? Deltagare: Magdalena Andersson, finansminister. Joseph Stiglitz, professor Columbia University, mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, tidigare ekonomisk rådgivare åt Bill Clinton. Moderator: Katrine Marçal.

 

När datorerna tar våra jobb skapar människan nya

Arrangör: Google
Tid: 14:00 – 15:00
Evenemangstyp: Seminarium
Beskrivning: Sverige är ett av de mest digitaliserade länderna i världen. Även om detta är en bra plats att vara på finns det orosmoln; Sverige utvecklas inte lika snabbt som många andra länder och med den nuvarande utvecklingen riskerar vi att hamna efter vilket kan komma att påverka både BNP och arbetsmarknad.

Primes rosémingel


Arrangör:
Prime PR
Tid: 16:30
Plats: Strandgatan 27
Beskrivning: PR-byrån Prime kallar själva sitt årliga Rosémingel för en institution och det är svårt att inte hålla med. Här möts verkligen alla inflytelserika Almedals-minglare och sparkar igång Almedalsveckan på allvar. Har du blivit inbjuden är det här en av veckans bästa nätverks miöjligheter.

 

Annie Lööf talar i Almedalen

Arrangör: Centerpartiet
Tid: 19:00 – 20:00
Plats: Almedalen, “Scenen” Centerpartiets dag i Almedalen Partiets dag

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.