Nu börjar uppladdningen för Almedalsveckans 50-års jubileum

Med mindre än fem månader kvar börjar förberedelserna inför årets Almedalsvecka komma igång ordentligt. Med tanke på valår och 50-års jubileum kan vi förvänta oss att vecka 27 slår nya rekord i år och Almedalen.se kommer som vanligt guida dig till allt du behöver veta.

När Olof Palme sommaren 1968 höll sitt första tal i Almedalen hade han nog inte kunnat ana att det skulle bli startskottet för en tradition som i år fyller 50 år. Kanske hade han inte heller kunnat känna igen sig om han besökte det jätteevenemang som Almedalsveckan nu vuxit till.

Förra året var det officiella schemat fyllt av mer än 4 000 olika evenemang och seminarier, ett nytt rekord, samt oräkneliga mingel, fester och möten. När Almedalsveckan nu firar jämnt mellan och vi befinner oss mitt i ett valår kan vi tänka oss att veckan slår nya rekord i år.

Almedalsveckan är, som alltid, under vecka 27, vilket i år innebär att den drar igång 1/7 när moderaternas Ulf Kristersson talar i Almedalen. Region Gotland som arrangerar veckan har dessutom utlovat ”en riktig invigning med hyllningstal och sång” för att högtidlighålla jubileet. Söndagens 8/7 avrundas årets Almedalsvecka med Miljöpartiets dag.

Är du intresserad av att vara på plats under vecka 27 börjar det också bli hög tid att göra alla förberedelser. Boende och seminarielokaler är hett eftertraktade och brukar gå åt fort. För dig som letar boende finns några bra länkar här. Vill du registrera en programpunkt i Almedalsveckans officiella program så gör du det här.

Årets talare

Söndag 1 juli, kl 19:00
Ulf Kristersson, Moderaterna

Måndag 2 juli, kl 19:00
Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet

Tisdagen 3 juli, kl 19:00
Jan Björklund, Liberalerna

Onsdagen 4 juli, kl 19:00
Annie Lööf, Centerpartiet

Torsdagen 5 juli, kl 19:00
Socialdemokraterna

Fredagen 6 juli, kl 19:00
Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna

Lördagen 7 juli, kl 19:00
Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna

Söndagen 8 juli, tid ej satt
Miljöpartiet