Partierna gör upp på fotbollsplanen i Almedalscupen

– Detta är andra året vi anordnar cupen och det känns jättekul att så många lag har antagit utmaningen. Det blir spännande att se hur alla dessa skarpa hjärnor är på planen – förhoppningsvis har lagen tagit inspiration från det pågående Världsmästerskapet i Brasilien? Har Svenska Spels lag anammat Neymars exempel med att byta frisör inför varje match? Kommer något av de politiska partierna kunna rå på fjolårssegrarna Brysselmoderaterna detta år? Det blir garanterat många intressanta matcher, säger Staffan Hällerfors, marknads- och försäljningschef på Dagens Samhälle som arrangerar cupen tillsammans med Korpen.

– Fjolåret blev en riktig succé och många av lagen var snabba att anmäla sig i år igen. Under detta intensiva valår känns det kul att erbjuda en arena där politikerna måste lämna sina vallöften hemma och låta överstegsfinterna och volleyskotten tala istället, säger Andreas Fält, cupansvarig på Korpen.

– Det blir riktigt kul att se vilka som är starkast i mediematchen. Aftonbladet var bra ifjol ut men Gotlands Media har hemmaplansfördel och jag tror de kommer bli riktigt farliga i år säger Andreas Fält cupansvarig på Korpen.

 

Anmälda lag

15 lag är i dagsläget anmälda till cupen.

Aftonbladet

Gotlandsmedia

Livsmedelsföretagarna

Svenska spel

Entreprenörerna

Moderata Ungdomsförbundet

Socialdemokratiska Arbetarpartiets Ungdomsförbund

Sverigedemokratisk Ungdom

Grön Ungdom

Brysselmoderaterna

Socialdemokraterna i Stockholm

Grön Omstörtning

Läkarlaget

Real TCO

Arbetsgivaralliansen KFO

Korpen

korpen_feat_logga

Almedalscupen är en del av Idrottens dag i Almedalen och spelas onsdag den andra juli på Paviljongen, som ligger runt 500 meter från själva Almedalen. Matcherna är 10-15 minuter långa och spelas parallellt på två stycken 5-mannaplaner. Turneringen spelas i ett gruppspel där vinnarna från varje grupp går vidare till finalspel. Första matcherna börjar klockan 9.00. Finalspelet börjar klockan 15.00. Spelschemat finns att läsa på Korpen.se/Almedalen

Kontakt:
Andreas Fält
Cupansvarig Korpen
0702 – 12 98 66
andreas.falt@korpen.se
Staffan Hällerfors
Marknads- och försäljningschef Dagens Samhälle
08-452 73 03
staffan.hallerfors@dagenssamhalle.se

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.