Så blir Moderaternas vecka i Almedalen 2017

Moderaterna har rasat i opinionen på senare tid men hoppas kunna ta igen genom fokus på trygghet och integration.
Pressbild Moderaterna

Moderaterna har det tufft just nu. Enligt Statistiska centralbyråns (SCB) undersökning i början av juni skulle partiet få 18,1 % av rösterna om det var val i dag – 0,3 procent mindre än Sverigedemokraterna. Partiet har tappat nästan var fjärde väljare och är därmed numera inte längre Sveriges näst största parti. Många röster har tappats till SD sedan valet 2014 men på senare tid har väljare även valt att gå till Centerpartiet efter att Anna Kinberg Batra föreslog samtal med SD i vintras, vilket Centerpartiet bestämt motsatte sig. Kritiken mot partiledarens sätt att leda partiet är stark.

På politikerveckan i Järva tryckte Anna Kinberg-Batra på vikten av människors möjligheter att själva kunna påverka sin situation och göra skillnad för att få det lite bättre, vare sig det gäller skola, jobb eller trygghet där man bor. Hon påtalade vikten av integration, jobb och att lag och ordning måste gälla överallt för att denna trygghet ska uppnås. Moderaterna har nyligen fått gehör för sitt förslag om utbildningsplikt och ämnar gå vidare på den linjen med vad de kallar för integrationsplikt. I sitt tal under Järvaveckan påtalade Anna Kinberg-Batra vidare vikten av att ha en bra skola och en vilja att våga vara bäst när det kommer till undervisning. Hon efterfrågade högre krav på eleverna, fokus på ämnen som matematik och programmering samt nolltolerans mot skolor som inte håller måttet. Även här lade hon fokus på integration och menade att det börjar i skolan genom etablering av sunda värderingar och ett accepterande av svenska normer.

Moderaternas rättspolitiska talesperson, Tomas Tobé, gick ut i DN nyligen och beskrev hur partiet vill stärka kriminalpolitiken, bland annat genom att öka säkerheten i otrygga områden, så det är möjligt att just trygghet blir ett nyckeltema även under Almedalsveckan.

Den 5 juli arrangerar Moderaterna ett ekonomisk-politiskt seminariumWisby Strand Congress & Event. Även här är utgångspunkten integration med fokus på vilken effekt Alliansregeringens arbetsmarknadsreformer och Tysklands Hartzreformer haft och vad mer som behöver göras, även bortom arbetsmarknadspolitiken, för att integrationen ska lyckas.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.