Så blir Socialdemokraternas vecka i Almedalen 2017

För första gången på 10 år blir det inget tal av Sveriges statsminister under årets Almedalsvecka. Stefan Löfven kommer resa runt landet under veckan och istället blir det finansministern Magdalena Andersson som håller tal i Almedalen på onsdagen, som är Socialdemokraternas dag.
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Men även utan statsministern på plats så kommer Socialdemokraterna göra avtryck under årets Almedalsvecka. I egenskap av av landets största parti, som dessutom innehar flera av de viktigaste ministerposterna, kommer de säkerligen få stå till svars i en lång rad frågor – inte minst   med tanke på det knepiga politiska läget.

När vi tittar på de frågor som paritet själv väljer att lyfta sticker ekonomin ut – vilket kanske inte är konstigt med en finansminister som galjonsfigur under veckan. Bland annat har partiet bjudit in Joseph Stiglitz, professor Columbia University, nobelpristagare i ekonomi och tidigare ekonomisk rådgivare åt Bill Clinton. Han kommer medverka under partiets ekonomiska seminarium på tisdagen, tillsammans med Magdalena Andersson, där man kommer diskutera hur välfärdstaten kan designas för att skapa både tillväxt och jämlikhet.

Magdalena Andersson kommer också framträda i en lång rad intervjuer under Onsdagen då ekonomi säkerligen blir ett viktigt tema. Bland annat frågas hon ut av Expressen om hoten mot regeringens budget, samarbetet med Vänsterpartiet och Miljöpartiet och om vilka ytterligare åtgärder som kan bli aktuella för att minska hushållens skulder.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.