Så hittar du boende till årets Almedalsvecka

Att hitta boende är ofta en av de större utmaningarna för besökare under Almedalsveckan. Att var ute i god tid ofta är det bästa knepet för att hitta bra rum till ett rimligt pris

Almedalsveckan i Visby växer för varje år och i takt med att fler vill ta del av Sveriges största politiska evenemang så har det också blivit svårare att hitta boende under veckan. Hotell och vandrarhem blir uppbokade tidigt och eftersom trycket på lägenheter är så högt så blir priserna ofta höga. 2014 hyrdes exempelvis en lägenhet i Visby med 8 bäddar ut för 120 000 kronor under Almedalsveckan.

Det bästa sättet att hitta ett bra boende, på lagom avstånd och till ett rimligt pris, mellan 1 och 8 juli är därför att vara ute i god tid. Almedalen.se har även samlat några tips på var du kan hitta ditt boende under årets politiska höjdpunkt.

Almedalsveckans officiella hemsida är en bra startpunkt för dig som vill få det mesta ut ur din vistelse under politikerveckan och det gäller även när du letar boende. På sajten har man nämligen samlat länkar till Visbys hotell och vandrarhem för att underlätta din jakt. Dessutom kan du även hitta länkar till företag som hyr ut stugor och privata lägenheter på ön.

Sajten gotland.net fungerar som en digital turistguide till Gotland. Men förutom att hjälpa dig att hitta sevärdheter, stränder och restauranger har de också en bra förmedling för privata bostäder som gotlänningar väljer att hyra ut under högsäsongen.

hyragotland.nu är en sajt som är helt inriktad på att hyra ut privatbostäder på Gotland. Här kan du hitta allt från lägenheter i centrala Visby till gårdar på den sömniga landsbygden.

Airbnb har snabbt blivit ett av de populäraste sätten att hitta boende världen över och almedalsveckan är inget undantag. Sajten låter privatpersoner hyra ut sina lägenheter och hus och erbjuder ett brett utbud av olika typer av boende på hela ön i de flesta prisklasser.

Blocket kan man hitta det mesta, även boende för Almedalsveckan. Dock kan det vara bra att försiktig för att undvika oseriösa aktörer. Blockets eget tips är undvika de som försöker ta ut  förskottshyra eller deposition av hyresgästen innan lägenheten är visad och kontrakt är skrivet.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.