Se vad våra interoperabila lösningar innebär för vården i praktiken

Den 19 december noterades North Chemical AB (publ) på NASDAQ OMX First North. Börsplattformen ska hjälpa företaget att bli Nordens ledande leverantör av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhållsprodukter för såväl den privata som professionella marknaden. Uppmärksamheten kring börsnoteringen ledde till att företaget fick in ett flertal nya affärskontakter. Samtidigt har balansräkningen stärkts genom noteringen.

Konkurrenskraftiga miljöprodukter

VD Stig Norberg ser flera faktorer som talar för att North Chemical är på rätt väg.

− Kraven på såväl produkternas som produktionens miljöpåverkan blir allt tuffare och vi ser att många av de mindre företagen har svårt att leva upp till kraven. Branschen konsolideras och många mindre företag står inför generationsväxlingar. Vi ser idag flera möjligheter att växa genom förvärv. Dessa förvärv, i kombination med en stark organisk tillväxt, ska hjälpa oss att bli nordisk marknadsledare i branschen, säger Stig Norberg och tillägger:

− Hållbarhet är viktigt idag och vi ligger bra till med våra miljöcertifierade produkter och produktionsanläggningar och, inte minst, konkurrenskraftiga priser.

Står på tre verksamhetsben

North Chemical grundades i oktober 2009. Med de tre verksamhetsbenen och tre dotterbolagen inom den kemtekniska branschen, Aktiv Kemi, A Clean Partner och Maritech Marine, har koncernen idag ett av Nordens största sortiment av rengöringsmedel och underhållsprodukter till professionella användare och konsumenter. Från egna fabriker i Rörvik och Alingsås tillverkas drygt 500 rengörings- och underhållsprodukter som säljs dels under egna varumärken dels genom private label-tillverkning. Företaget har mer än 1 000 recepturer utvecklade i nära samarbete med flera av Nordens största kunder inom dagligvaru- och detaljhandeln.

Kunderna finns inom bland annat industri, verkstad och fordon, livsmedel, restaurang, storhushåll och lokalvård på den svenska, norska och finska marknaden. Därutöver har koncernens bolag distributionsavtal med leverantörer i Österrike, Tjeckien och Belgien. I Polen finns även ett eget försäljningsbolag, ACP Polen.

Förbättrad marknadsefterfrågan

Efter att tidigare varit ägare och styrelseordförande tillträdde Stig Norberg som VD och koncernchef i december 2013 för att operativt leda North Chemicals tillväxtresa som börsnoterat bolag.

− Med vår specialisering på marknaden, våra långsiktiga kundrelationer och en förbättrad marknadsefterfrågan har vi alla möjligheter att expandera och nå våra mål, säger Stig Norberg.

Intersystems

intersystems_feat_logga

InterSystems AB Sweden Regus

Mäster Samuelsgatan 60 SE-111 21 Stockholm, Sweden

Tel: +46 702 001310

Läs mer på:

http://www.intersystems.se

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.