Som ett stort smörgåsbord

Smörgosbord

Almedalsveckan är som ett smörgåsbord av arrangemang och evenemang och öppen för alla som vill ta del. Som besökare är det bara att ta sig till Gotland och Visby. Alla evenemang som finns med i det officiella programmet är kostnadsfria och öppna för alla.

Problemet är förstås det stora besökartrycket. Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta flyt eller båtförbindelse och husrum om man inte bokat i god tid.

Evenemangen genomförs i Visby innerstad, där olika arrangörer hyr mark, lokaler eller restauranger där de arrangerar, och bjuder in till, seminarier och samtal. Ta en titt i Program 2014 så får du en bild av mängden, mångfalden och bredden.

Huvudarrangörer är riksdagspartierna, värd är Region Gotland. Partierna disponerar Almedalens parkområde den dag de har sin taldag. Talarschemat är rullande från år till år. Partiledarnas tal hålls vanligtvis klockan 19.00. Under de avslutande dagarna, lördag och söndag, brukar talet dock hållas kring lunchtid eller tidig eftermiddag. Partierna har ofta flera seminarier under den egna dagen, men också under andra dagar i veckan.

Elektroniskt schema

Ett praktiskt råd är att via www.almedalsveckan.info skapa sitt eget veckoschema som kan föras över till kalendern i mobilen, surfplattan eller datorn. Många evenemang direktsänds och kan följas på webben

Parollen för Almedalsveckan är att alla är välkomna och ordet är fritt. Förra året noterades fler än 20 000 besökare.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.