Sverigedemokraterna i Almedalen

Var femte svensk skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val i dag, något partiet förklarar med att det drivit frågor som ligger vanliga människor varmt om hjärtat.
Licens: creativecommons.org
Licens: creativecommons.org

Sverigedemokraterna fortsätter att hålla ett högt tonläge kring sina paradfrågor som invandring och trygghet. Partiet, som starkt motsätter sig globalistiska principer, använder sig av värdeladdade ord som ansvarslöshet, massinvandring och nedmontering av trygghet i sin kommunikation och har konsekvent förespråkat att Sverige borde gå ur EU.

Den senaste veckan har partiet fokuserat mycket på integrationsfrågor efter nyheter om att nyanlända har svårt att klara av svenska komvuxkurser. Det har även skrivits stora rubriker om att partiet nu är det näst största i Sverige vilket förklaras med att frågor, framförallt kring lag, ordning och äldrevård som tilltalar vanliga människor, har drivits framgångsrikt. Enligt en Novus-undersökning från tidigare i år känner en stor del av svenska folket dock en stark misstro mot politiker i allmänhet och Sverigedemokraterna har framgångsrikt etablerat sig som det alternativa valet till det rådande politiska paradigmet.

Under politikerveckan i Järva fokuserade Jimmie Åkesson mycket på vilka krav som bör ställas på invandrare som kommer till Sverige. Dessa frågor har drivits genomgående och partiet kommer antagligen att fortsätta tala om dem under Almedalsveckan.

Sverigedemokraterna arrangerar ett event under Almedagsveckan. Det är en pressträff under Sverigedemokraternas dag i Almedalen där Jimmie Åkesson möter pressen och släpper en nyhet. Det är sannolikt att en del fokus kommer att läggas på domen mot partiets rättspolitiska talesperson Kent Ekeroth som dömdes för ringa misshandel efter ett uppmärksammat krogbråk på Stureplan i Stockholm i slutet av förra året. Partiet kommer kanske behöva lägga energi på att skadereglera detta även under Almedalsveckan.

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.