Utbildning för dig som vill lösa miljöproblem

Vill du hitta lösningar på aktuella miljöproblem och svar på komplexa klimatfrågor? Då är Miljövetarprogrammet och mastersprogrammet Science for Sustainable Development på Linköpings universitet något för dig.

Utbildningarna är tvärvetenskapliga och tillämpar problembaserat lärande där studenterna får växla mellan många olika perspektiv. Det fördjupande mastersprogrammet ges på engelska och lockar studenter från hela världen. Linköpings universitet är en dynamisk forskningsmiljö med cirka 300 personer som forskar om klimat, hållbarhet, energi och miljö. Det finns gott om internationella kontakter för studenter som vill göra sin praktik eller sitt examensarbete utomlands.

– Utbildningarna är jättebra för dig som är miljöintresserad men inte hundra procent säker på vad du vill arbeta med i framtiden. Du har inflytande och får prova på alla delar av miljöarbetet – från labbarbete och fältstudier till rapportskrivande och annat som är bra att ha erfarenhet av när du kommer ut i arbetslivet, säger studenten Deniz Tütüncü som har läst båda programmen.

Sveriges förenade studentkårer utsåg Linköping till årets studentstad 2016/2017 och Norrköping fick samma utmärkelse 2013/2014. Studenter från båda programmen har möjlighet att engagera sig i en ny klimat- och kulturfestival i Norrköping. Efter examen finns många olika jobbmöjligheter både på privata företag, inom offentlig sektor och hos ideella organisationer.

– Helst av allt vill jag jobba med något kopplat till klimatrelaterad migration och beredskapsarbete, eftersom jag skrivit min masteruppsats i ämnet. Men det viktigaste är att jag bidrar till klimatomställningen och de verktygen har jag fått genom utbildningen, säger Deniz Tütüncü.

Miljövetarprogrammet finns på Campus Norrköping och har cirka 180 studenter. Mastersprogrammet Science for Sustainable Development finns på Campus Valla i Linköping och har cirka 40 studenter. Båda tillhör Institutionen för Tema och leder till examen i Miljövetenskap, vilket också finns som forskarutbildning. Efteranmälan till Miljövetarprogrammet öppnar den 14 juli.

Läs mer på: www.liu.se

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.