Vad händer i Almedalen fredag 3/7?

Foto: Peter Knutsson

Almedalsveckan må ha peakat och något av det gotländska lugnet återkommit till Visby. Men för dig som är kvar på plats finns fortfarande intressanta evenemang och händelser att ta del av. Här kommer några tips som Almedalen.se inte tycker du ska missa.

Feministisk diplomati och utrikespolitik?

09:00 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5.

I och med den nya regeringen så har Sverige fått en feministisk orienterad utrikespolitik. men vad innebär det egentligen och vilka effekter får ett feministiskt synsätt på säkerhets och utrikesfrågor? Statsvetenskapliga förbundet har bjudit in en rad statsvetare från Lunds och Göteborgs universitet som utifrån sin forskning belyser frågan.

”Hetast i Almedalen” avgörs

09:30 Kårhuset Rindi, Tage Cervins gata 1

I år har hela 105 unika nomineringar kommit in till Westanders utmärkelse Hetast i Almedalen 2015. Ett pris som hyller den som bäst lyckats nå igenom i Almedalsbruset. Årets fem finalister avslöjas i SVT:s Gomorron Sveriges livesändning klockan 08.45 på fredag morgon.Vinnaren utses klockan 09.30 på Kårhuset Rindi, Tage Cervins gata 1 i Visby.

Asylskola – dagens fiktiva fall: familjen Hatidze från Balkan – fokus på barn i migration

11:00 Strandvägen, H524

invandrings- och asylfrågor debatteras ofta men hur gör egentligen migrationsverket när de fattar beslut i asylärenden? Migrationsverket bjuder in till ett seminarium där man utifrån ett fiktivt fall försöker förtydliga de ofta krångliga reglerna kring asyl i Sverige.

Framtidens samhällsbevakning – ge dina synpunkter till vår programdirektör

11:30, SVT-scenen, Tage Cervins gata, H415

Robert Olsson, programdirektör på SVT, ger dig möjligheten att ge dina synpunkter på SVTs programutbud och vad SVT borde förbättra. Dessutom berättar han om SVTs visioner för framtidens samhällsbevakning.

Opinionsbildning i sociala medier

14:15, Södra Kyrkogatan 8.

Det pratas idag ofta om kraften att påverka och sprida sitt budskap som finns i sociala medier, inte minst under Almedalen. Men hur gör opinionsbildare för att nå ut med sitt budskap genom sociala medier och vilka effekter får det? På det här seminariet, arrangerat av HejDigitalt och Opoint, diskuteras de frågorna utifrån en analys av en mätning kring hur ofta de olika aktörerna har omnämnts, samt av deras aktivitet i sina egna sociala kanaler under almedalsveckan. Panelen kommer även utse den aktör som haft Årets Mediegenomslag i Almedalen.

Anna Kinberg Batra talar i Almedalen

19:00 Scenen i Almedalen.

Idag är det Moderaternas dag i Almedalen vilket innebär att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra gör sitt första Almedalstal.

Almedalen 2015

Hela programmet hittar du här:

www.almedalsveckan.info

Hitta rätt i Almedalen
med vår nya app!
Almedalen.se

Ladda ned den officiella eventlistan

All information på ett ställe

Skapa ett eget schema

Hitta alla event på kartan

Prova webbversion Created with Sketch.